Keittiömestarimme Sami Sorvoja Vuoden Kokki 2021 -kilpailun finaaliin

Keittiömestarimme Sami Sorvoja Vuoden Kokki 2021 -kilpailun finaaliin

Ravintola-alan merkittävin tapahtuma, Vuoden Kokki- sekä Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaali, kisataan tänä vuonna 29.–30.10.2021 Viini- ja Ruoka-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailuihin on haettu suorittamalla ennakkotehtävät, ja keväällä käydyn semifinaalin jatkoonpääsijät on nyt julkistettu.

Kuokkalan kartanoon syyskuussa avattavan ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija Sami Sorvoja on yksi finalisteista. Kisassa hän on mukana nyt jo kuudetta kertaa.

– Tämä suomenmestaruustason kilpailu ravintola-alan ammattilaisille on erittäin arvostettu tapahtuma alallamme. Mukaan pääseminen on joka kerta yhtä upea tunnustus. Vuonna 2018 sijoituin kolmanneksi, ja tavoite olisi tietysti päästä kirkastamaan mitali. Voittaja saa paitsi 10 000 euron apurahan ammattitaitonsa kehittämiseen, mutta pääsee myös monenlaisiin edustustehtäviin ja yhteistöihin elintarvikealan toimijoiden kanssa, Sami kertoo. 

Vuoden Tarjoilija 2021 -kisassa on niin ikään Kuokkalan kartanon edustusta, sillä kisan päätuomarina toimii ravintolapäällikkömme Miia Sironen, joka itse on niittänyt menestystä tarjoilukilpailuissa maailmalla.

– Miian kanssa meitä yhdistää tinkimätön asenne ja halu tuottaa ainutlaatuisia palvelukokemuksia. On upeaa jatkaa jo vuosia toiminutta yhteistyötämme ja päästä avaamaan aivan uudenlainen elämys Jyväskylän ravintolakenttään. Kuokkalan Kartanolla tulemme keskittymään ruoan ja palvelun aitouteen. Herkullisuus ja laadukkuus määrittelee käyttämämme raaka-aineet. Haluamme tehdä Kuokkalan Kartanosta paikan, johon halutaan tulla viihtymään ja viettämään aikaa. Toiveemme on, että asiakkaat uskaltavat luottaa henkilökuntaan ja heittäytyä palveltavaksemme. Odotettavissa on siis upea ravintolakokemus – kaudesta tai yksittäisistä annoksista riippumatta, Sorvoja jatkaa. 

Keittiömestarin ja ravintolapäällikön syksystä ei siis vauhtia ja väriä tule puuttumaan: Kuokkalan kartanon ravintola päästään avaamaan syyskuussa ja Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisojen finaalit ovat edessä lokakuun lopussa.