Kartanon illallinen – TO-LA klo 16-23

Ravintola palvelee ympäri vuoden

Arvokas ja suojeltu Kartano tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön unohtumattomalle ravintolaelämykselle. Kartanon toiminnan sydän on ympäri vuoden toimiva uniikki ravintola, jossa keskitymme ruoan ja palvelun aitouteen. 

Kartanon ravintolaan on Jyväskylän keskustasta vain muutaman kilometrin matka ja Kartanon pihamaalta löytyy iso ilmainen pysäköintialue. Tunnelmallinen miljöö nelostien varrella yhdessä ensiluokkaisten ravintolapalveluiden kanssa tarjoavat nautintoja kaikille aisteille ja loistavan mahdollisuuden irtautua hetkeksi arjesta.

Kotimaiset järvikalat, paikalliset marjat ja sienet sekä kotimainen riista saavat keittiömme sydämen sykkimään. Yhtä lailla meillä innostutaan, kun norjalainen vaellusturska tai italialainen valkotryffeli on kaudessa. Herkullisuus ja laadukkuus määrittelevät käyttämämme raaka-aineet enemmän kuin maantieteellinen sijainti. 

Pieteetillä valmistetut menukokonaisuudet sekä tarkkaan harkitut juomayhdistelmät ovat ravintolamme vahvuus. On kyseessä sitten brunssi, lounas tai illallinen, panostamme siihen koko sydämellämme. Uskalla heittäytyä palkitun henkilökuntamme palveltavaksi; on kyseessä rento illallinen tai fine dining-maistelukokemus – teemme kokemuksestasi unohtumattoman. Kuokkalan kartano on destinaatio, joka täytyy itse kokea.

Ravintolan aukioloajat

TO – LA klo 16 – 23

Suljettuna 9.5.2024

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta ravintola@cartano.fi tai numerosta 040 127 4930

Kartanon ravintolan ruokalista

Kartanon ravintolan ruokalista on läpileikkaus keittiömme osaamisesta ja kauden parhaista raaka-aineista. Kompakti lista sallii meidän keskittyä korkeimman mahdollisen laadun tavoittelemiseen niin ravintolan ruoassa kuin palvelussakin.

Lista voi elää viikoittain sen mukaan, mitä paikalliset sienestäjät ja kalastajat meille tuovat tai mitä muita sesongin raaka-aineita on saatavilla.

Otamme huomioon erityisruokavaliot ja Kartanon henkilökunta on aina valmiina auttamaan kysymyksissäsi. Mikäli mainitset erityisruokavaliostasi jo pöytävarausta tehtäessä, pystymme palvelemaan sinua vieläkin paremmin

Myös sesongittain vaihtuva täysin vegaaninen kokonaisuus on aina saatavilla kolmen ruokalajin mittaisena. Myös pidempi kuuden ruokalajin kokonaisuus on saatavilla, mikäli saamme siitä tiedon kaksi arkipäivää ennen illallisen ajankohtaa.

Kartanon Menun parissa pääset tutustumaan Kartanon keittiön koko tarjontaan pitkän maistelumenun muodossa. Tarjoillaan vain pöytäseurueittain.

Keittiömestarin kertomaa

Aitoja makuja unohtumattomalla palvelukokonaisuudella

Kuokkalan Kartanon ravintoloitsijana ja keittiömestarina toimii tunnettu jyväskyläläinen huippukokki Sami Sorvoja. Ensimmäistä omaa ravintolaansa luotsaava Sami on kerännyt arvostusta, niin Jyväskylän kuin Helsingin parhaimpiin lukeutuvissa ravintoloissa, sekä suomenmestaruustason kokkikilpailuissa.

”Ravintola Kuokkalan Kartanossa keskitymme ruoan ja palvelun aitouteen. Kotimaiset järvikalat, paikalliset marjat ja sienet sekä kotimainen riista saavat keittiömme sydämen sykkimään. Yhtä lailla meillä innostutaan, kun norjalainen vaellusturska tai italialainen valkotryffeli on kaudessa. Herkullisuus ja laadukkuus määrittelee käyttämämme raaka-aineet enemmän kuin maantieteellinen sijainti. 

Yritämme aina saada parhaat puolet esiin käyttämistämme raaka-aineista”, Sorvoja taustoittaa ja jatkaa: ”Tapani rakentaa annoksia on varsin yksinkertainen. Kun raaka-aine on kunnossa, sitä tarvitsee manipuloida mahdollisimman vähän. Yritän tehdä niin yksinkertaisia annoksia kun vaan uskallan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemme näkisi suunnattomasti vaivaa annosten eteen tai että annokset olisivat tylsiä. Päinvastoin. Kun ylimääräinen riisutaan pois, päästään keskittymään itse asiaan. Se mikä näyttäytyy lautasella, on vain pieni osa kokonaisuudesta.

Haluan toteuttaa ravintolan, joka on jo itsessään destinaatio. Tänne halutaan tulla viihtymään ja viettämään aikaa. Haluan, että meihin luotetaan ja että asiakkaat uskaltavat heittäytyä palveltavaksemme. Meillä saa aina upean ravintolakokemuksen, kaudesta tai yksittäisistä annoksista riippumatta”, keittiömestari kertoo.

Kesällä Kartanon omassa puutarhassa on tarkoitus kasvattaa keittiön käyttöön yrttejä ja hyötykasveja. Nättinä kesäpäivänä myös Kartanon vieraat pääsevät halutessaan jaloittelemaan reilun hehtaarin kokoiselle pihamaalle, vaikka viinilasin kera, kauniita istutuksia ihaillen.

Ainutlaatuinen ympäristö ansaitsee arvoisensa palvelun  

Ravintolapäällikkönä rakkaudesta lajiin

Kuokkalan Kartanon ravintolapäällikkönä toimii Miia Sironen. Miia on tullut alalla tunnetuksi tinkimättömästä asenteesta ja huikeiden palvelukokemusten tuottamisesta. Tinkimättömästä asenteesta kertoo myös Miian saavuttama tarjoilijoiden maailmanmestaruus, joka on edelleen Suomen ainut lajissaan. Miia on myös useampana vuotena toiminut tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen päätuomarina.

”Rakkaudesta lajiin -ajatus näkyy päivittäisessä työssäni ja on kulkenut matkassani koko ravintolaurani ajan. Asiakaspalvelun ja palvelualttiuden merkitys on suuri, jota haluan korostaa, kun vieraamme saapuvat ainutlaatuiseen ja arvokkaaseen ympäristöön. Lämmin vastaanotto, vieraanvaraisuus ja aito kohtaaminen vieraiden kanssa saa heidät tuntemaan itsensä tärkeiksi; olemme Kartanolla Teitä varten”, pohtii ravintolapäällikkö Miia Sironen