Kuokkalan kartano aukeaa taas täyteen loistoonsa

Kuokkalan kartano aukeaa taas täyteen loistoonsa

Kuokkalan kartanon uudistus on loppumetreillä ja se avautuu täyteen loistoonsa loppukesästä 2021. Kartano pihapiireineen kuuluu Keski-Suomen maakunnallisesti arvokkaisiin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin, joten nähtävää ja koettavaa on varmasti kaikille.

Kuokkalan kartanon historia ulottuu yli sadan vuoden päähän. Vuosien saatossa se on ehtinyt palvelemaan hyvin monenlaisissa tehtävissä. Kartanon tarinan uusin sivu käännettiin vuoden 2020 lopulla, kun kartano siirtyi nykyisille omistajlleen.

– Olemme tehneet mittavan remontin, joka kunnioittaa Kartanon historiaa ja perinteitä. Kartano on ainutlaatuinen kokonaisuus, eikä vastaavaa ole lähimaillakaan. Olemme ylpeitä siitä, että pääsemme avaamaan Kartanon taas vieraille: tätä on kyllä laajalti odotettukin, josta todistavat mm. vilkas keskustelu ja lukuisat yhteydenotot somessa.

Kartanolle tulee monenlaista toimintaa ja koettavaa: ravintola ja viinibaari, tilavuokrat, tapahtumat ja juhlat yksityisille ja yrityksille, kaikille avoimet kulttuuritapahtumat sekä taidenäyttelyt. Osa toiminnoista päästään käynnistämään jo tänä kesänä, osaa – kuten kartanon saleihin ripustettavia taideteoksia – odotellaan mahdollisesti ensi vuoden puolelle saakka.

– Kartanon toiminnan sydämeksi tulee ympäri vuoden toimiva uniikki ravintola, jossa keskitymme ruoan ja palvelun aitouteen. Ravintola päästään avaamaan syyskuussa. Elokuun alusta alkaen vieraita aloittaa palvelemaan ihana viinibaarimme, josta saa niin kylmät kuin kuumat juomat kartanovierailun mausteeksi, kertoo toimitusjohtaja Arttu Ruotsalainen.

– On hienoa, että pääsemme avaamaan ja antamaan vieraille ensimaistiaisia jo tänä kesänä. Ensi vuodesta tulee tietysti vielä reilusti vilkkaampi, kun pääsemme isännöimään niin yksityisten kuin yritysten tilaisuuksia ja saamme pyörimään täydellä teholla myös kaikille avoimet kulttuuri-, taide- ja musiikkitapahtumat, päättää Kartanon Pekka Räisänen.

Kuokkalan kartano

Kuokkalan kartano, kartanon viinibaari sekä Kartanon ravintola avataan syyskuussa 2021.

Tiedustelut: info@cartano.fi