liharuoka kartano

Kartanon syksy ja sesongin herkut

Kartanon syksy ja sesongin herkut

Syksyn saapuessa, päivittyy myös taas ruokalistamme. Pääruoaksi listalle päivittyy karitsaa kahdella eri tavalla sekä jälkiruoaksi viinimarjaa ja suklaata

”Kartanolla ruokalista elää sesonkien kanssa samassa sykkeessä. Juuri päivittyneeltä ruokalistaltamme löytyy tällä hetkellä paikallisten keräilijöiden kantarellia, mustikkaa ja muita herkkuja.

Kohta kypsyvät myös Kartanon pihamaan omat antimet: päärynät, luumut ja omenat. Viime vuonna emme päässeet vielä oman pihan antimia hyödyntämään, niin keittiömme on syystäkin innoissaan tulevasta sadonkorjuusta. 

Osa haalimistamme kauden tuotteista löytää tiensä vieraidemme lautaselle heti ja loput säästämme säilöttynä odottamaan talven kirpeitä pakkaspäiviä.

Syksyn herkullisimpia raaka-aineisiin lukeutuvaa suppilovahveroa ja paikallista hirveä saamme vielä odotella vielä hetken pidempään.”

-Sami

”Kartanolla olemme saaneet nauttia runsaasti kesän aurinkoisista päivistä ja se näyttäisi jatkuvan vielä pitkälle elokuuta. Vielä on siis hetki aika herkutella raikkaalla marjaisella cocktaililla, jossa olemme hyödyntäneet loppukesän satoa, mustikkaa ja vadelmaa. 

Vaikka lämpö vielä hellii, on aika suunnata katseet pidemmälle syksyyn ja se sekä näkyy viinilistallamme hieman runsaamman makuisina viineinä, kuin myös syksyn kauden cocktailissa. Keittiömme hyödyntää puutarhan päärynöitä, mutta mekin olemme iloisia saadessamme käyttää juomiin raaka-aineita omalta pihalta. 

Viinilistamme on suunniteltu täydentämään ja tukemaan ruokalistalla olevien annoksien makuja. Laadukas ja monipuolinen viinilista rakentuu sesongin mukaan ja trendejä seuraten. Olemme jo valmiina syksyn pimeneviin iltoihin, lasilliseen täyteläistä ja lämmittävää punaviiniä takan ääressä.”

-Miia

Pääset seuraamaan kuvia vaihtuvista ruokaleista Kartanon Instagramista.