Luento- ja illallistilaisuus – Arkkitehti Wivi Lönnin Jyväskylä 18.4.2024

Luento- ja illallistilaisuus – Arkkitehti Wivi Lönnin Jyväskylä 18.4.2024

Kuokkalan kartanon Kulttuuri-illallinen esittää: Lämpimästi tervetuloa Kuokkalan kartanoon 18.4. klo 18, jolloin pääsemme aikamatkalle Jyväskylän historiaan!  Liity mukaan visuaaliseen luento- ja illallistilaisuuteen, kun filosofian tohtori ja tietokirjailija Jussi Jäppinen valaisee meille historiaa ”Arkkitehti Wivi Lönnin Jyväskylä”-luennossaan.

Luento kantaa meidät aina vuoteen 1904, jolloin ensimmäinen Wivi Lönnin Jyväskylään suunnittelema rakennus, upea Kuokkalan kartano, kohosi Jyväskylän seudulle. Tämä merkittävä hetki avasi tien lukuisille muille Lönnin mestariteoksille alueella. Tule nauttimaan visuaalisesta katsauksesta Lönnin tuotantoon Jyväskylässä ja sen lähiympäristössä. Näkökulma tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan menneisyyteen, paljastaen arkkitehtonisen perinnön merkityksen nykypäivän kaupunkikuvassa. Luennon päätteeksi pääset nauttimaan ainutlaatuisesta Kartanon kolmen ruokalajin illallisesta ja jakamaan ajatuksia sekä vaikutelmia juuri kuulemastasi.

Arkkitehti Wivi Lönnin Jyväskylä -luento  sopii niin kaupungin historiasta kiinnostuneille kuin uteliaille matkaajillekin; ainutlaatuinen yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja gastronomista nautintoa.

Älä jää paitsi tästä Jyväskylässä tapahtuvasta ainutlaatuisesta tilaisuudesta – osta lippusi nyt ja sukella kanssamme Jyväskylän menneisyyteen!

#ArkkitehtiWiviLönninJyväskylä #JyväskylänHistoria #AikamatkaJyväskylään #Kuokkalankartano

Arkkitehti Wivi Lönnin Jyväskylä -tilaisuus 66 eur / vieras

Sis. Visuaalisen luennon sekä kolmen ruokalajin illallisen.

Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot viimeistään 7vrk ennen tilaisuutta.

***

Luentotilaisuus | 8 eur / vieras. Huom. voit osallistua myös ainoastaan luentotilaisuuteen.

Lisätietoja Kartanon ravintolasta p. +358 40 127 4930 tai sähköpostitse info@cartano.fi

Lämpimästi tervetuloa!

FT Jussi Jäppinen on graafinen suunnittelija, tietokirjailija, valokuvaaja ja tutkija. 

Jäppisen kiinnostuksen kohteita ovat arkkitehtuuri- ja kulttuuriympäristöasiat sekä visuaaliset taiteet. Hän on julkaissut 35 kuvateosta ja parikymmentä muuta teosta, jotka käsittelevät pääasiassa arkkitehtuuria ja rakennettua ympäristöä. 

Hänen väitöskirjansa ”Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin?” käsitteli kaupunkiympäristön muutosta Jyväskylän keskustassa. Lisäksi Jäppinen on osallistunut kuvittajana, taittajana tai toimittajana satoihin kirjaprojekteihin sekä toiminut näyttelyarkkitehtina useissa museoissa eri puolilla Suomea. Hän on pitänyt omia valokuva- ja taidenäyttelyjä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1971 lähtien.

Jussi Jäppinen on saanut useita kulttuuripalkintoja työstään jyväskyläläisen kaupunkikuvan hyväksi.