Luento- ja illallistilaisuus – Puutalokaupunki Jyväskylä 15.2.2024

Luento- ja illallistilaisuus – Puutalokaupunki Jyväskylä 15.2.2024

Kuokkalan kartanon Kulttuuri-illallinen esittää: Lämpimästi tervetuloa Kuokkalan kartanoon 15.2. klo 18, jolloin pääsemme aikamatkalle Jyväskylän historiaan!  Liity mukaan visuaaliseen luento- ja illallistilaisuuteen, kun filosofian tohtori ja tietokirjailija Jussi Jäppinen valaisee meille kaupungin kehitystä Puutalokaupunki Jyväskylä -luennossaan.

Millaiseksi vuonna 1837 perustettu Jyväskylän kaupunki oli kehittynyt 1900-luvun alkuun tultaessa, aikana, jolloin kauppaneuvos Julius Johnson parhaillaan rakensi Jyväsjärven vastarannalla omistamalleen maatilalle uutta päärakennusta, nykyistä Kuokkalan kartanoa. Luennolla kuulemme tarinoita ja näemme runsaasti kuvia ajasta, jolloin Harjun ja Jyväsjärven väliselle rinteelle oli kasvanut suomenkielisten oppilaitosten ja opettajaseminaarin kruunaama  3 000 asukkaan ehjä puutalokaupunki, ”Suomen Ateena”. Luennon päätteeksi pääset nauttimaan ainutlaatuisesta Kartanon neljän ruokalajin illallisesta ja jakamaan ajatuksia sekä vaikutelmia juuri kuulemastasi.

Puutalokaupunki Jyväskylä -luento  sopii niin kaupungin historiasta kiinnostuneille kuin uteliaille matkaajillekin; ainutlaatuinen yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja gastronomista nautintoa.

Älä jää paitsi tästä Jyväskylässä tapahtuvasta ainutlaatuisesta tilaisuudesta – osta lippusi nyt ja sukella kanssamme Jyväskylän menneisyyteen!

#PuutalokaupunkiJyväskylä #JyväskylänHistoria #AikamatkaJyväskylään #Kuokkalankartano

Puutalokaupunki Jyväskylä -tilaisuus 78 eur / vieras

Sis. Visuaalisen luennon sekä neljän ruokalajin illallisen.

Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot viimeistään 7vrk ennen tilaisuutta.

Lisätietoja Kartanon ravintolasta p. +358 40 127 4930 tai sähköpostitse info@cartano.fi

Lämpimästi tervetuloa!

FT Jussi Jäppinen on graafinen suunnittelija, tietokirjailija, valokuvaaja ja tutkija. 

Jäppisen kiinnostuksen kohteita ovat arkkitehtuuri- ja kulttuuriympäristöasiat sekä visuaaliset taiteet. Hän on julkaissut 35 kuvateosta ja parikymmentä muuta teosta, jotka käsittelevät pääasiassa arkkitehtuuria ja rakennettua ympäristöä. 

Hänen väitöskirjansa ”Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin?” käsitteli kaupunkiympäristön muutosta Jyväskylän keskustassa. Lisäksi Jäppinen on osallistunut kuvittajana, taittajana tai toimittajana satoihin kirjaprojekteihin sekä toiminut näyttelyarkkitehtina useissa museoissa eri puolilla Suomea. Hän on pitänyt omia valokuva- ja taidenäyttelyjä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1971 lähtien.

Jussi Jäppinen on saanut useita kulttuuripalkintoja työstään jyväskyläläisen kaupunkikuvan hyväksi.