Viinikartano 11.-12.3.

Viinikartano 11.-12.3.

Lämpimästi tervetuloa viettämään ainutlaatuista viikonloppua viinien parissa Kuokkalan kartanoon. Viinikartano on tapahtuma, joka tarjoaa pienen hetken irti arjesta viinien tunnelmalliseen maailmaan. Viinikartano kokoaa niin aloittelijat, kuin pidempään harrastaneet maistelemaan kevään uutuuksia sekä mielenkiintoisia uuden maailman makuja.

Saavu perjantaina nauttimaan omatoiminen afterwork viinitasting Kartanon tunnelmalliseen miljööseen tai liity lauantaina vapaamuotoiseen Tasting- ja illallistilaisuuteen maistelemaan viinejä ympäri maailmaa viininmaahatuojien edustajien kertomusten siivittämänä.

Viinikartanossa on jokaiselle jotakin, niin omatoimista viininmaistelua tasting -tilaisuudessa, kuin syventävää kuuden ruokalajin illallista, jossa saat asiantuntijalta vinkit viinin ja ruuan yhdistämiseen. Viinikartano järjestetään ensimmäisen kerran 11.-12.3. Kuokkalan kartanossa.

Illallisella Kartanon iltaa säestää virtuoosi harpisti Olga Kolari.

Osta lippusi lahjakorttikaupasta – rajoitettu saatavuus. Voit tehdä varauksen myös puhelimitse Kartanon ravintolaan ja suorittaa maksun paikan päällä p. 040 127 4930

Tutustu tästä alta viikonlopun aikatauluun ja ohjelmaan:

18 eur | vieras

sis. kolme valitsemaasi tasting viiniä

Nauti Afterwork viinitasting kartanon tunnelmallisessa olohuoneessa tai kirjastossa. Tule ystäväsi tai puolisosi kanssa ja kerro minkälaiset viinit sinulle kokoamme. Ota hetki irti arjesta ja lumoudu viinien pariin.

Maksu Viinihetkeen suoritetaan ravintolassa. Ei edellytä pöytävarausta.

30 eur | vieras

sis. viinimaistelua Kartanon juhlasalissa

Kartanon elämyksellisessä miljöössä, Kartanon juhlasalissa pääset maistelemaan viinejä ympäri maailmaa. Vapaamuotoisessa Tasting -tilaisuudessa voit kierrellä viiniedustajien pisteissä maistellen viinejä ja syventää tietouttasi. Mukana viininmaahantuojien edustajia kertomassa ja maistattamassa klassikoiden lisäksi kevään uutuuksia sekä mielenkiintoisia uuden maailman makuja. Italian Venetosta viinitila Masi mukana tapahtumassa.

150 eur | vieras

sis. viininmaistelun ja illallisen ravintolassa (ilman viinipakettia 86 eur / vieras)

Sisältää TASTING -tilaisuuteen osallistumisen sekä keittiömestari Sami Sorvojan kuuden ruokalajin illallisen ravintolassa klo 18.00 alkaen. Ylellisessä Kartanon juhlasalissa pääset maistelemaan sekä viettämään tunnelmallisen hetken keskustelemalla viineistä. Tastingiin voit osallistua klo 16-18 välisenä aikana. Illallisella saat asiantuntijalta vinkit viinin ja ruuan yhdistämiseen. Mukana myös viinitekijä viinitila Masilta.

Otamme huomioon erityisruokavaliot ja Kartanon henkilökunta on aina valmiina auttamaan kysymyksissäsi.

Otamme huomioon erityisruokavaliot ja Kartanon henkilökunta on aina valmiina auttamaan kysymyksissäsi.

Winestate on vuonna 2006 perustettu yksityisessä omistuksessa oleva viineihin keskittyvä maahantuontiyritys. Winestaten porukka koostuu viinialan huippuosaajista. Portfoliosta löytyy laajasti viinejä ympäri maailman, tunnetuista brandeista pieniin ja perheomisteisiin taloihin. Toimintaamme johtaa Master of Wine Tuomas Meriluoto. Winestate toimii Alkon, ravintoloiden sekä verovapaan puolen kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Masi on historiallinen tuottaja Italiasta, jolla on pitkät perinteet viinien valmistuksessa. Masi on yksi suurimmista Amarone- viinien tuottajista ja talo on kehittänyt myös oman Appaxximento- tekniikan Valpolicella- viinien valmistukseen.

Collusion Wine Group perustettiin keskellä Covid-pandemiaa elokuussa 2020 ajatuksella siitä, että viinikauppaa voisi Suomessa tehdä uudella tavalla. Collusion-termi tarkoittaa sananmukaisesti kilpailevien tahojen voimien yhdistämistä yhteistä päämäärää tavoitellessa. Collusion tuo saman sateenvarjon alle suomen mielenkiintoisimmat, yrittäjävetoiset maahantuojat, tavoitteenaan tuoda asiakasravintoloidemme vieraille jatkuvasti mielenkiintoisia ja uusia tuotteita. Suurin osa portfoliostamme koostuu viineistä, mutta mukaan mahtuu myös alkoholittomia tuotteita, kotimaista pienpanimo-olutta ja erilaisia alkoholeja Suomesta sekä ulkomailta.

Collusionin vahvuutena ja kilpailuvalttina on osaaminen ja asiantuntijuus alalta. Pitkä kokemus maahantuonnissa, myynnissä sekä ravintola-alalla suorittavissa tehtävissä sekoittuu tiimissä sopivissa suhteissa. Näin ollen asiakkaidemme ongelmat ovat myös meille tuttuja ennestään ja pyrimme tarttumaan niihin jo ennen kuin niitä ilmaantuu. Olemme myös aktiivisesti asiakaspinnassa aistimassa ravintoloiden ja ruokakulttuurin nykyisiä ja tulevia trendejä.

Vuonna 2003 perustettu Viinitie Oy tuo maahan viinejä, oluita, laatutisleitä, muita juomatuotteita ja Coravin-viinilaitetta. Kahden vuosikymmenen aikana huolellisesti rakentamamme valikoima on täynnä tuotteita mielenkiintoisilta tuottajilta, joilla on aito tarina kerrottavanaan.

Tuomalla persoonallisia, loistavan hinta-laatusuhteen artesaaniviinejä suomalaisten ulottuville viemme viinikulttuuriamme parempaan suuntaan. Valikoimamme suhteen emme tee kompromisseja: hyvä tuottaja ja nautittava viini on toimintamme ydin.

Haluamme tukea pientuottajien elinkeinoa ja luontoa kunnioittavaa viljelyä kulttuurihistoriallisesti merkittävillä viinialueilla.  Asiakkaillemme haluamme olla mitattavaa lisäarvoa tuova luotettava kumppani.

Olemme myös maailman ensimmäisten viinitoimijoiden joukossa nollanneet oman hiilijalanjälkemme. Tapa, jolla teemme asioita, on saanut joukon alamme taitureita liittymään Viinitien jengiin. Yhdentoista juoma-alan huippuammattilaisen tiimistämme peräti kaksi on suorittanut Master of Wine -tutkinnon. Tämä on Suomen – ja miltei maailmankin – mittapuulla ainutlaatuista. Voimamme on näissä ihmisissä ja intohimossa, jolla luomme parempaa viini- ja kaupunkikulttuuria ympärillemme.

Joukkueeseemme kuuluu myös liuta sydämellisiä tuottajia, joiden kanssa ideoimme uusia, omaleimaisia laatuviinejä Suomen markkinoille. Halu tuoda hyvä juoma kaikkien saataville on kannustanut meitä viinitieläisiä hyppäämään myös tuotantopuolelle ja valmistamaan viinejä pitkäaikaisten tuottajaystäviemme kanssa Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Italiassa ja Tšekissä.